Med ondt skal ondt fordrives?

Fjerning av graffiti med miljøvennlige produkter

Tagging og graffiti er noe ordentlig «klin» og er alt annet enn miljøvennlig. Målet for graffiti er at «varemerket» skal bli sittende best mulig. Så det skaper noen utfordringer.

Tectyl, lakk og maling som brukes er ofte billig/gammeldags og som inneholder ingredienser som ikke er direkte miljø-farlige. Tro det eller ei, det er en egen industri/forskning for å framstille kjemi som ikke lar seg fjerne. Resultatet? Det kreves stadig tøffere midlere både for å fjerne graffiti og tagging, og for å beskytte fasadene mot nye angrep.

Derfor er det spennende at Blue & Green har lagt ned så mye forskning og ressurser for å komme fram til en løsning som fungerer godt OG som er godkjent iht krav til Svanen 6.0. Den godkjenningen er de den første i norden til å få, det står det respekt av! På bildet ser du den stolte markedssjefen Ole-Gunnar fra Blue & Green.

Hvis du vil lese mer om det så gjør du det her https://www.naringsliv.no/industri-og-produksjon/miljotilpasset-kjemikaliumsprodusent

I tillegg til at miljøet blir tatt vare på, så er det også en stor helsegevinst for oss som jobber med graffiti-fjerning. Det er vi glad for 🙂