Rens av takrenner

Du klipper gresset, pusser vinduer og maler ved behov. Men hva med takrennene? De bør også renses som en del av vedlikeholdet på huset ditt. Siden de henger så høyt og sier så lite er det fort gjort å glemme at de også trenger tilsyn.

Hvorfor rense takrenner?

«Det spiller ingen rolle hvem vei vannet renner» tenker du sikkert. Og det er delvis riktig. Men det er ikke regnværet om sommeren som er problemet, det er vinteren som er verst. 

Problemet er at løv og jord i takrenner og nedløp gjør at vannet blir stående. Når det blir kaldt så utvider vannet seg og du risikerer skader. Når sommeren så kommer kan du oppleve takrenner og nedløp som lekker som en sil. Vannet tar nå letteste vei og det kan være inn mot husveggen i stedet for ut fra huset som det var tiltenkt.

Har du sett at noen takrenner «henger» litt? Det er fordi at når våren kommer og snøen begynner å smelte så blir snøen veldig tung. I tillegg til takrenner som allerede er fulle av is blir det en unaturlig stor belastning som går utover fester og oppheng. Resultatet kan bli at du må reparere eller bytte takrennene lenge før du egentlig hadde trengt å gjøre det. 

Rens av takrenner med vakumstøvsuger i Lillestrøm - Servicebedriften
Rens av takrenner med teleskopsystem

Vi renser takrennene dine

Alle kan i teorien rense og vedlikeholde takrennene selv. Men tanken på å stå øverst i en stige kan være lite fristende og som oftest har du ikke utstyr til å gjøre det trygt og effektivt.

Vi har utstyr som gjør at hele jobben kan gjøres trygt fra bakken. Det gjør at vi kan rense takrennene helt uten bruk av klatrere, stillas eller lift.

Som bildet her viser så er utstyret lett og enkelt å få med seg. Det er ingen fare for å ødelegge gressplener, brostein eller terrasser pga tunge lifter. Og fordi det er raskt å ta i bruk så sparer vi tid og du sparer penger.

Alt overvåkes via et trådløst kamera som sitter øverst på teleskopstangen.

Vi fjerner løvet for 2.500,-inkl mva. på de aller fleste boliger. Hvis huset er veldig stort kan prisen komme opp i 3.500,- men det er sjeldent. 

Har du spørsmål om rens av takrenner

Det korte svaret er – så ofte som det er behov for…

Har du trær som er høyere enn takrennene så bør du sjekke 2-3 ganger pr år. Men det betyr ikke at du må rense så ofte. 

Det er anbefalt å rense takrenner minst 1 gang pr år for å unngå skader på boligen. 

https://www.huseierne.no/hus-bolig/tema/vedlikehold/sjekk-hustaket/ 

Den enkleste måten å sjekke å sjekke om takrennene trenger å renses, er ved å ta en tur ut når det regner skikkelig. 

Renner vannet over kanten på takrennene så er det en blokkering, og da bør du rense. 

I de fleste tilfeller kan det gjøres enkelt med et teleskopsystem som kan brukes opp til ca 15 meter. Via et et kamera og en kraftig «støvsuger» som har karbonstenger har vi veldig god tilgang og kan rense takrennene uten at det blir merker på plenen din. 

Hvis det er mer enn 4 etg må vi vurdere om det er mer hensiktsmessig å bruke lift. 

Handsome bearded man smiling and looking contented