Utvendig vask av hus

Har huset ditt blitt skittent og trenger en vask? 

Et rent hus er selvfølgelig penere å se på, men det gjør også at du utsetter behovet for å male på nytt. 

Men hvordan vaskes et hus på riktig måte for å få et godt resultat? 

Før - Utvendig vask spylig hus

Den mest opplagte grunnen til å vaske huset er det visuelle. Er huset rent utvendig, så ser det med en gang mye mer innbydende ut. Det hever inntrykket og gir en god følelse. 

Nye miljøkrav gjør at malingen ikke er like holdbar som i «gamle dager». Global oppvarming gir oss milde vintre hvor sopp og alger får bedre vekstvilkår. Til sammen gjør det at malte hus krever mer vedlikehold nå enn tidligere. 

Å male huset på nytt kan koste 100.000,- eller mer, og derfor er det utvendig vask av huset en veldig god investering som utsetter dette i flere år. 

Priseksempler

Størrelsen på eiendommen, type fasade og når den ble rengjort sist vil påvirke prisen. Men her kan du se noen estimater: 

  • Lite hus eller rekkehus ca. kr. 8-10.000,-

    Huset på bildet ovenfor er i denne kategorien. 

  • Større hus ca. kr. 10-13.000,-

    Større hus eller hus hvor det er vanskelig tilgjengelig fasader.

Spørsmål og svar

Ja vi har god erfairng med å vaske hus utvendig. Vi bruker kjemi, børster og skyller av med lavt trykk for å oppnå best mulig resultat. 

De fleste hus har utvendig trepanel og er isolert med Glava eller lignende. Det er aldri 100% tett mellom panelene og det er derfor ikke anbefalt med høytrykkspyling. Derfor vasker vi alle hus med et spesielt system som har børster og lavt trykk. 

 Å bruke lift er kostbart og i 99% tilfeller helt unødvendig. Via et spesielt system med karbonstenger og børster vaskes huset fra bakkenivå. 

Bruk av høytrykkspyler frarådes av mange. Brukt feil kan det forårsake skader, brukt riktig er det et godt verktøy. 

En «hobby-spyler» har høyt trykk men gir lite vann. Derfor er det lett å gå for tett på og å dermed presse vann inn mellom panelbordene. En profesjonell høytrykkspyler har en mye høyere vannmengde, og det er vannmengden vi som gjør jobben. Da kan vi skru ned trykket men likevel få en effektiv og trygg avskylling av såpe og skitt. 

Handsome bearded man smiling and looking contented